Violeta: Mango gör något bra i en lite större storlek

Klänning Violeta by Mango

Jag har alltid haft ett lite kluvet förhållande till Mango och deras kläder. De gör en hel del fina grejer, men även när jag drog en storlek 38-40 i andra butiker visste jag att jag alltid behövde sträcka mig efter den största storleken inne på Mango. De senaste åren, när jag varit en bit större än stl 40, har jag inte ens gått in i butiken.

När jag var i Barcelona i april såg jag en butik jag inte hört talas om förut – Violeta by Mango. De hade plus size-provdockor i fönstret, och inne i butiken fanns samma typ av lite mer dressade kläder som man brukar hitta på Mango men i en storleksskala som sträckte sig upp till stl 52. Conceptet är relativt nytt – det lanserades i december 2013.

För första gången sedan 2009 (jag skämtar tyvärr inte) hittade jag ett par byxor med pressveck och ankellånga ben som jag kan få på mig runt vaderna och fortfarande ha pressveck som syns. Även om jag väljer en storlek som gör att jag skulle kunna ha en rockring runt midjan på t.ex. H&M så brukar den här typen av byxa aldrig sitta väl i benen för mig, om den ens går att få på. Det verkar således som att de faktiskt jobbat lite extra med snitten på kläderna på Violeta och inte bara skalat upp några storlekar till.

Byxorna ser välklädda ut och känns sköna. Jag köpte dem i två färger för att jag inte kunde låta bli.

Vad gäller bokstavsstorlekarna så kan de vara lite förvirrande – särskilt om man ska handla på nätet. Plaggen finns i S-XXL, men det verkar vara en lite mer generös bokstavsskala som ligger förskjuten ungefär ett steg mot large, det vill säga att en S på Violeta kanske snarare är en M etc. (Om vi pratar om storlekarna inne på vanliga Mango så kan vi nog säga två steg.)

Fysiska butiker för Violeta-konceptet verkar inte finnas på så många ställen i världen än så länge, men en del av sortimentet döljer sig bakom fliken “Curve” även i den svenska webbshopen. Eftersom Mango jobbar med franchisetagare så hoppas jag att någon smart och retailkunnig entreprenör öppnar en Violetabutik i Stockholm snart.

Bild från Violettas sommar-look book.

3 thoughts on “Violeta: Mango gör något bra i en lite större storlek

  1. Pingback: Hanna och Johanna ska bli modebloggare | Hanna Metsis

  2. Pingback: Mangos pluskollektion Violeta – Comme-Cis favoriter! | Comme-Ci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *