Social viktnedgång: DietBet

vågIdag är det invägning till The Bubble Challenge på DietBet och jag är redan invägd. Idén kläcktes av Kristin Heinonen i veckan och jag hoppade ganska snabbt på. Egentligen har jag jobbat på att äta bättre saker och komma i lite fler kläder sen i november, så varför inte lägga in en extra morot. Nu är vi åtta [uppdatering: vi är elva] mer eller mindre nördiga personer som ska tävla, primärt mot oss själva, om att gå ner 4% av vår kroppsvikt på en månad.

DietBet funkar så här: Alla som är med på en utmaning lägger en viss summa (vi har lagt $35) i en pott i början av utmaningen. Vi väger in oss officiellt idag och sen har vi en officiell slutninvägning 12 februari. Däremellan ska var och och en försöka gå ner minst 4% av sin kroppsvikt. De som klarar utmaningen delar på pengarna i potten. Om alla klarar sig går man +/-0 vilket gör att det känns som en bra vänskaplig vadslagningsmetod.

Utöver de officiella invägningarna kan man löpande uppdatera sin vikt på utmaningens sida och följa de andras utveckling mot målet. Men, och det här är ett stort men, din vikt är inte offentlig om du inte vill det. De andra deltagarna ser bara den procentuella utvecklingen, och det känns rätt skönt.

Även om det inte är så kul att skylta med att man försöker gå ner i vikt, så tror jag att det är lättare att hålla sig på banan om man andra som känner till vad man försöker göra och peppar en. (Och, låt oss vara ärliga, man vill inte vara den som misslyckas när andra ser på.)

Invägningen stänger vid midnatt PST (det vill säga imorgon bitti för oss), så det finns fortfarande chans att hänga på om du vill!

Bild: Vågen jag köpte för 95 pix på Clas Ohlsson idag för att kunna vara med.

One thought on “Social viktnedgång: DietBet

  1. Pingback: Löften till mig själv för 2013 – en väldigt sen nyårspostHanna Metsis | Hanna Metsis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *