Om att tala inför grupp

on stage

Imorgon ska jag göra något jag aldrig gjort förut – jag ska ställa mig inför en grupp helt främmande  åhörare och hålla en föreläsning. Visst har jag hållit anföranden förut, men det har alltid varit i ett sammanhang där jag antingen själv är en del av gruppen (som unconferencedeltagare, föreningsmedlem, kursare etc.) eller en av arrangörerna.

Jag är inte rädd – jag vet att jag kan mina grejer och jag vet att jag kan snacka – men någonstans djupt i mig finns en rejäl dos panik. Precis som att jag inte är det minsta flygrädd, och har tillbringat hela min uppväxt flängande mellan två länder, men likväl vill jag alltid kräkas morgonen före en resa.

En kompis som jobbat en hel del med medieträning såg en inspelning av mig från SSWC i somras och gav mig ett intressant betyg: “Du är mer stadig på rösten än vad du är i vanliga fall.” Som en absurd version av “jag jobbar bättre undre press.” Jag får väl se det som något slags trygghet.

Bildkälla

One thought on “Om att tala inför grupp

  1. Nikke Lindqvist

    Lycka till Hanna! Du kommer att klara dig fint. Det är KUL att prata inför stor grupp.

    (Och föreställ dig för allt i världen inte att alla i publiken är nakna. Det kan bli så konstig stämning då.)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *