Hur jag fick en ZTE MF820D från Telia att funka med min något föråldrade MacBook Air

Det här är verkligen inte en typ av bloggpost som jag brukar skriva, men när jag satt och försökte lösa det här problemet igår så var sökresultaten förvånansvärt tomma på bra lösningar.

Således: Hur jag fick 4G-modemet ZTE MF820D från Telia att funka med min MacBook Air (“Late 2009”) som kör OSX 10.7.4 Lion.

Snälla Nikke lånade mig sin 4G-sticka från Telia, eftersom jag inte har fått bredband inkopplat i min nya lägenhet än. Men det funkade inte! Min dator kunde inte ens känna av stickan när jag stoppade den i USB-porten.

Efter en lång, lång stund av googlande och testande av olika tips hittade jag det som funkade.

Jag installerade Vodafone’s Mobile Broadband Software, ett tips jag hittade i en forumtråd för en helt annan modell från ZTE. Jag hade så många flikar uppe i det läget att jag tyvärr inte kan ge credd åt rätt källa, för jag vet helt enkelt inte längre vad den var.

Efter installationen kan man få ett felmeddelande om att programvaran inte kan köras på den här datorn, men det spelar ingen roll eftersom det inte är Vodafones programvara vi är ute efter, utan drivrutinen som följer med på köpet.

Efter en omstart kände min dator plötsligt av stickan och jag kunde köra den installationen från telia som finns på den. Och nu sitter jag och skriver det här inlägget ansluten med en riktigt skön 4G-hastighet.

Lycka är en snabb internetanslutning.
_________________________

Walter Naeslund har en bloggpost med ett annat tips, som inte funkade för mig, men kanske är lösningen för någon annan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *